Julkaistu Jätä kommentti

ReissuRaportti vol. 2: Kuhmon Mobilistien rompetori 2021

Kuhmon Mobilistien rompetori pidettiin tänä vuonna 16.-18.7. ja paikkana oli Kuhmon urheilukeskus. VintageVarasto saapui aurinkoiseen Kuhmoon perjantaina.Tapahtuma alkoi vasta kello 12, joten myyntikoju ehdittiin pystyttämään aamulla ennen tapahtumavieraiden saapumista.

Kuhmon urheilukeskus tarjosi tapahtumalle oivat puitteet ja sääkin tuntui suosivan. Viikonlopulle ennustettu lähes 30 asteen helle oli vaihtunut hiukan viileämpään säähän ja leuto tuulenvire vilvoitti tapahtuma-aluetta. Eli ei muuta kuin portit auki ja tapahtuma käyntiin!

Rompetorimyyjiä oli saapunut paikalle runsaasti jo perjantaina, joten kävijöillä riitti ostettavaa. Myös auto- ja traktorikenttä oli saanut mukavasti täytettä, joten erilaisia menopelejä riitti. Alla olevassa kuvassa näyttäytyy varsin osuva läpileikkaus tapahtuman autotarjonnasta.

Paikalle oli saapunut kattavasti autoja eri vuosikymmeniltä!

Asiakkaita liikkui jo perjantain aikana mukavasti, mutta kaikesta näki, että suurin kävijäryntäys tulisi vasta seuraavana päivänä. Kauppa kävi kuitenkin mukavasti ja monet vanhat esineet löysivät uuden kodin. Myyntikojun edustalla seissyt tandem-pyörä sai jälleen ihailua osakseen, mutta kukaan ei vielä rakastunut siihen ”tositarkoituksella”.

Tältä näytti VintageVaraston myyntikoju Kuhmossa!

Rompetorilla oli esillä kaikenlaista tavaraa. Autovaraosista armeijakamppeiden kautta Arabian astioihin. Myös meidän varastoomme löytyi uutta tavaraa, mutta lähinnä varaosakäyttöön. Esimerkiksi jos tulevaisuudessa ostat rannekellon VintageVarastosta, saattaa kyseisen kellon ranneke olla peräisin Kuhmon rompetorilta!

Lauantai-päivä sujui varsin rattoisasti ja väkeä riitti! Säässä näkyi kuitenkin jo häivähdys tulevasta, sillä puuskittainen tuuli pöllyytti hiekkaa pitkin tapahtuma-aluetta. Onneksi kojumme oli varsin suojaisalla paikalla, eikä tuulen kanssa ollut suurempia ongelmia. Uusi myyntiteltta tuli samalla testattua hieman haastavammassakin olosuhteessa.

Huikean hieno omatekoinen mopedi. Uskaltaisitko tarakalle?

Päätimme lauantain päätteeksi pistää kimpsut ja kampsut kasaan, sillä sääennuste näytti sunnuntaille ukkosta ja kovaa tuulta. Saman päätöksen tuntui tekevän myös moni muu rompemyyjä. Mikäli teltta ja myyntiartikkelit pääsisivät kastumaan, olisi edessä ollut suuri kuivatteluoperaatio ja sen halusimme luonnollisesti välttää. Päätös myyntikojun purkamisesta oli oikea, sillä sunnuntaina ukkosti ja tuuli kuten oli luvattu.

Rompetorilla oli saatavilla myös varaosia menopeleihin

Yhteenvetona Kuhmon rompetori ja autonäyttely oli mitä mainioin tapahtuma. Paikkakunnalla oli paljon väkeä, sillä samaan aikaan järjestettiin myös Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalit. Tämä toisaalta vaikeutti yöpaikan löytämistä, sillä suurin osa Kuhmon majoituskapasiteetista oli varattu jo aikaa sitten. Meillä ei onneksi tätä ongelmaa ollut, sillä ajelimme tapahtumaan päivittäin omalta mökiltä.

Mikäli kaikki asettuu kohdalleen, meidät nähdään Kuhmossa varmasti myös ensi kesänä!

-Juha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *